Az őszi almás-diós palacsinta elkészítéséhez a tojásokat a cukorral kézi habverővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Ezeket összedolgozzuk, és tejjel lazítjuk a tésztát. Figyeljük arra, hogy fokozatosan adjuk hozzá a tejet a tésztához, mert így tudjuk szépen eldolgozni a csomókat, és így kapunk sima palacsintatésztát.
Ezután hozzáadjuk a dióbelet, a fahéjat, majd belereszeljük a meghámozott almákat, és tovább lazítjuk tejjel. Ha ezzel megvagyunk, a sűrű palacsintatésztát bevonatos serpenyőben egyenként kisütjük, tálaláskor pedig háromszögre hajtogatjuk, megszórjuk porcukorral és darált dióval.
Megjegyzés
Az alma és a dió párosítása igazi őszi ízeket varázsol a palacsintának.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.