A piskótához habosítsuk fel a vajat a porcukorral és a mézzel, majd adjuk hozzá a tojásfehérjéket. Keverjük hozzá a mandulával, a sütőporral és a narancshéjjal elvegyített lisztet. Töltsük a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük 170-180 fokon kb. 20 percig. Azután vegyük ki, és hagyjuk kihűlni.
A diópüréhez keverjük el a cukrot 60 ml forrásban lévő vízzel. Az így kapott szirupot forgassuk össze a kétféle darált dióval és a fahéjjal.
A körtés töltelékhez kockázzuk apróra a vilmos körtét, és keverjük össze a befőttlével, a lékötővel, valamint a citromlével.
A krémhez szórjuk 50 ml vízbe a zselatinport. A pudingot keverjük simára a por- és a vaníliás cukorral, továbbá egy kevés keményre vert tejszínnel, majd forgassuk bele a többi, kemény habbá vert tejszínt. A megduzzadt zselatint olvasszuk meg közepes lángon, végül ezt is adjuk a krémhez.
A piskótából szúrjunk ki 10 db kört, majd helyezzük mindet 1-1 db celofánnal bélelt, fém töltőgyűrűbe. Vékonyan simítsuk rájuk a diópürét, és szórjuk meg a száraz serpenyőben megpirított dióval. Kanalazzuk rá a körtés tölteléket, végül osszuk el rajta a vaníliás tejszínkrémet. Tegyük a hűtőbe 60 percre, hogy megdermedjen.
Barna cukorral karamellizált körteszelettel, apróra tört habcsókkal és citromfűlevéllel díszítve tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.