Elkészítés: A fácánokat szárnyasvágó ollóval 4 darabra vágjuk. Elkészítjük a páclevet és felforraljuk, majd lehűtjük. Ebben 2 napig pácoljuk a fácándarabokat.
A készítéskor a húst kivesszük a pácléből, megtűzdeljük a vastagabb csíkokra vágott füstölt szalonnával, majd sóval és a fűszerekkel bedörzsöljük.
Ezután nagyobb serpenyőbe vagy lábasba tett zsiradékon sütjük, majd kevés vizet hozzáadva pároljuk. Lassan kell sütni – miközben folyamatosan tejföllel locsolgatjuk –, mert nehezen puhul a fácánhús.
A röstihez előfőzzük a burgonyát, hogy a héja könnyen lejöjjön, majd lehűtjük és lereszeljük.
Serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a burgonyát, sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük az apróra vágott petrezselyemzöldet, s az edény aljához lapítva folyamatos rázogatás mellett pirosra sütjük.
A röstihalomra ráfektetett fácándarabokat tejföllel meglocsoljuk és petrezselyemzölddel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.