Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Minestrone recept
Minestrone
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Padlizsánkrémmel töltött paradicsom recept
recept
Egyszerű

Padlizsánkrémmel töltött paradicsom

60 perc
4 adag
Költséges
2016. 04. 01.

Elkészítés

  1. A paradicsomokat megmossuk, egy éles késsel a kétharmadánál elvágjuk, majd egy kiskanállal, a nagyobbik felének, kikaparjuk a belsejét úgy, hogy egy fél cm-es fala maradjon.
  2. A padlizsánokat, héjastól, a sütőben 200 fokon megsütjük - ha szabadban tudjuk sütni (grillrácson) úgy sokkal finomabb lesz. Ha szabadban sütjük, arra kell figyelni, hogy csak parázson süljön, különben nagyon hamar megég a héja és a padlizsán nem sül át. Akkor van jól átsülve ha a héja repedezik. Ha megsült hagyjuk kihűlni, majd egy késsel kettévágjuk és kikaparjuk a belsejét. Beletesszük egy tálba, és ráreszeljük a vöröshagymát. Egy kézi habverővel jó krémesre keverjük, majd vékony sugárban csorgatva, folyamatos kevergetés mellett, hozzáadjuk az olajat. Mustárral,sóval, borssal ízesítjük.
  3. Padlizsánkrém 2.: A padlizsánokat a fent leírtaknak megfelelően elkészítjük. Ha kihűlt hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, a majonézt és sóval,borssal ízesítjük majd jó krémesre kavarjuk.
  4. A paradicsomokat megtöltjük a padlizsánkrémmel, visszahelyezzük rájuk a kalapot, szépen elrendezzük egy tányéron, és tálalásig a hűtőben tartjuk.


Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Sajttekercs és sonkatekercs
Recept
Rafinált

Sajttekercs és sonkatekercs

25 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Majonézes céklasaláta
Recept
Egyszerű

Majonézes céklasaláta

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Klasszikus zakuszka
Recept
Egyszerű

Klasszikus zakuszka

45 perc
|
12 adag
|
Átlagos
KOCSIS BÁLINT szerző profilképe

KOCSIS BÁLINT

Sajttekercs, ahogy Gáspár Bea készíti
Recept
Rafinált

Sajttekercs, ahogy Gáspár Bea készíti

135 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Baba ganoush, az arab sült padlizsánkrém
Recept
Egyszerű

Baba ganoush, az arab sült padlizsánkrém

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Padlizsánkrém télire
Recept
Bonyolult

Padlizsánkrém télire

60 perc
|
0 adag
|
Olcsó
Móra Katalin szerző profilképe

Móra Katalin

Mediterrán padlizsánkrém
Recept
Egyszerű

Mediterrán padlizsánkrém

70 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Somogyi Bea szerző profilképe

Somogyi Bea

Egyszerű padlizsánkrém
Recept
Egyszerű

Egyszerű padlizsánkrém

70 perc
|
4 adag
|
Átlagos
 Ráhel szerző profilképe

Ráhel

Padlizsánkrém fokhagymásan
Recept
Egyszerű

Padlizsánkrém fokhagymásan

45 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Berencsi Dávid szerző profilképe

Berencsi Dávid

Hasonló receptek

Sonkás-gombás töltött paradicsom  recept
Recept
Egyszerű

Sonkás-gombás töltött paradicsom

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Salamon Csilla szerző profilképe

Salamon Csilla

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.