A palacsinta elkészítéséhez a tojásokat, a cukrot és a sót egy tálba tesszük. A hideg tejet hozzáadva habverővel simára keverjük.
Lassan hozzáadagoljuk a lisztet és a tisztított, leszárított, kezeletlen rózsaszirmokat, és csomómentesre dolgozzuk.
Fél órát pihentetjük, majd a szokásos módon kiolajozott serpenyőben kisütjük.
Tálaláskor megkenjük a lekvárral, megszórjuk a friss gyümölccsel. Adhatunk mellé fagyis ostyatálkában gyümölcs, csokoládé vagy vanília fagyit is.
Megjegyzés
A lekvárt 10-15 dkg málnából cukorsziruppal, rózsaszirommal - a palacsinta pihentetési ideje alatt - is elkészíthetjük. A rózsa illatos és sötétpiros színű legyen, akkor lesz a lekvár élénk piros. Alternatív megoldás lehet a málna aroma és rózsavíz, de íze nem olyan intenzív. A tej felét szódavízzel pótolhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.