A tésztához a lisztet a hideg vajjal kézzel jól összedolgozzuk. Sózzuk. A tejfölt is beledolgozzuk, hogy egy egynemű, lágy tésztát kapjunk. Kb. fél óráig hűtőben pihentetjük, visszahűtjük a tésztát.
Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, s a tésztát ezen kinyújtjuk, hogy egy kb. 33x33 cm-es vékony tésztalapot kapjunk. Erre rámorzsoljuk a juhtúrót és az fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát, majd a szeletelt mini paradicsommal szépen, sűrűn kirakjuk.
A tészta szélein 3-3 cm sávot üresen hagyunk, arra ne kerüljön töltelék. Ezeket az üresen hagyott széleket visszahajtjuk a feltéttel megrakott tésztára.
A visszahajtott tésztaszéleket tojássárgájával megkenjük, napraforgómaggal (vagy tökmaggal) megszórjuk.
Alsó-felső sütési programon 200 fokon kb. 20-25 percig sütjük. Melegen, hidegen is nyári kedvenc!
Megjegyzés
Roppanós, vajas tésztán krémes juhtúró és édes miniparadicsom. Reggelire, ebédre, vacsorára. Nyáron bármikor :-)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.