A tésztához a hideg vajat kockákra vágjuk. Az átszitált lisztet elvegyítjük a sóval és a cukorral, majd összemorzsoljuk a vajjal, és apránként beledolgozunk 8 cl hideg vizet. A simára gyúrt tésztát cipóvá formázzuk, folpakba csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük kb. 45 percet.
Közben a töltelékhez a megmosott koktélparadicsomot félbevágjuk, vagy szükség esetén negyedeljük, illetve felszeleteljük. A megtisztított hagymát apróra kockázzuk és a serpenyőben felhevített olívaolajon, közepes tűzön pároljuk kb. 8 percig.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A tésztát egy ív meglisztezett sütőpapíron vékony, kerek lappá nyújtjuk. (Nem baj, ha nem lesz szabályos kör alakú.) A szélén egy kb. 5 cm-es sávot szabadon hagyva rámorzsoljuk a sajtot, majd elosztjuk rajta a hagymát és mutatósan elrendezzük rajta a paradicsomot. Megszórjuk a leöblített kakukkfű lecsipkedett levélkéivel, megsózzuk, megborsozzuk, majd a tészta szélét visszahajtjuk a töltelékre.
A pitét a sütőpapírral együtt áttesszük egy tepsibe vagy sütőlemezre, és a visszahajtott szélét megkenjük az elkevert tojással. Az előmelegített sütőben sütjük 45-60 percig, végül a sütőből kivéve tetszés szerint megcsepegtetjük a mézzel. Melegen tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.