A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és folpackba csomagolva a hűtőbe rakjuk pihentetni legalább 1 órát.
A szilvát felezzük, kimagozzuk, majd összeforgatjuk a fahéjas cukorral, sóval és keményítővel, majd meglocsoljuk citromlével.
Ha már nyújtható a tészta, kinyújtjuk egy sütőpapíron nagyjából kör alakúra, megkenjük a lekvárral, középen megpakoljuk a gyümölccsel, és a tészta szélét ráhajtogatjuk a közepe felé haladva. Így betakarjuk a szilvát.
A galette-tet 190 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.