A tésztához a lisztet elvegyítjük a cukorral, valamint a sóval, és összemorzsoljuk a felkockázott hideg vajjal. Ezután simára dolgozzuk 6 cl jéghideg vízzel, majd folpakba csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük 1 órát.
A töltelékhez először 1,25 dl vizet felforralunk a cukorral és a fahéjjal, majd fedő nélkül sűrű sziruppá főzzük kb. 20 perc alatt. Közben a diót durvára aprítjuk. A meghámozott és negyedelt almákat a magház eltávolítása után vékony cikkekre vagy kockákra vágjuk, és azonnal meglocsoljuk a citromlével. A szirupot selymesre keverjük az 1,25 dkg vajjal, majd beleforgatjuk a diót és az almát.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tésztát kivesszük a hűtőből, három részre osztjuk, és sütőpapíron mindet vékony kerek lappá nyújtjuk.
Az almás keveréket a lapok közepére halmozzuk, és a szélek felé eloszlatjuk úgy, hogy körben egy 2-3 cm-es sáv üresen maradjon. Ezt ráhajtjuk a töltelékre, majd megkenjük az elkevert tojássárgájával és megszórjuk a barna cukorral. Végül a pitéket az előmelegített sütő középső részében sütjük 25-30 percig.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.