A gnocchi tésztákhoz a krumplikat megpucoljuk, felkockázzuk, és felrakjuk főni. Ha megpuhult, leszűrjük, megvárjuk, hogy kicsit kihűljön, majd összetörjük.
A krumplihoz tesszük a tojássárgákat és a lisztet, ízlés szerint tengeri sót.
Tésztát gyúrunk belőle, kb. 1 centi vastag csíkokat hengergetünk, amiket kb. 1 centisre feldarabolunk. Most ilyen rövideket, mert mini gnocchit készítünk.
Ha a víz forrni ki, akkor 15 darabjával kifőzzük a gnocchikat. Miután feljöttek a felszínre, kapnak még egy percet, ezután szűrjük le.
A paradicsomos szószhoz olíviaolajot hevítünk egy serpenyőbe. Hozzáadjuk a hagymát és karamellizáljuk.
3-4 perc után hozzáadjuk a korábban megfőzött, hámozott, feldarabolt paradicsomot és közepes lángon két percig kavargatva pirítjuk, majd lefedve további 10 percig főzzük.
Ezt követően belerakjuk a mártásba a cukrot, a paradicsompürét, és további 30 percig főzzük a szószt. Ha elkészült, a gnocchit tányérra tesszük, leöntjük a mártással és friss bazsalikommal tálaljuk. Kolbászos paradicsomos gnocchi recept >>>
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.