A gnocchi tésztákhoz a krumplikat megpucoljuk, felkockázzuk, és felrakjuk főni. Ha megpuhult, leszűrjük, megvárjuk, hogy kicsit kihűljön, majd összetörjük.
A krumplihoz tesszük a tojássárgákat és a lisztet, ízlés szerint tengeri sót.
Tésztát gyúrunk belőle, kb. 1 centi vastag csíkokat hengergetünk, amiket kb. 1 centisre feldarabolunk. Most ilyen rövideket, mert mini gnocchit készítünk.
Ha a víz forrni ki, akkor 15 darabjával kifőzzük a gnocchikat. Miután feljöttek a felszínre, kapnak még egy percet, ezután szűrjük le.
A paradicsomos szószhoz olíviaolajot hevítünk egy serpenyőbe. Hozzáadjuk a hagymát és karamellizáljuk.
3-4 perc után hozzáadjuk a korábban megfőzött, hámozott, feldarabolt paradicsomot és közepes lángon két percig kavargatva pirítjuk, majd lefedve további 10 percig főzzük.
Ezt követően belerakjuk a mártásba a cukrot, a paradicsompürét, és további 30 percig főzzük a szószt. Ha elkészült, a gnocchit tányérra tesszük, leöntjük a mártással és friss bazsalikommal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.