- A petrezselyem-krémleveshez egy lábasban felmelegítjük az olajat, majd a megtisztított, finomra aprított vöröshagymát üvegesre pároljuk benne.
- Hozzáadjuk a meghámozott, átnyomott fokhagymát, majd a megtisztított, felkockázott burgonyát is. Egy rövid ideig pirítjuk, majd felöntjük 8 dl vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.
- A petrezselymet megmossuk, leszárazzuk, finomra aprítjuk, a leveshez adjuk, és további 5 percig főzzük. Botmixerrel pürésítjük.
- Egy kevés hideg vízben simára keverjük a keményítőt, majd a főzőtejszínnel együtt a leveshez csorgatjuk, és kevergetve besűrítjük velük.
- A kenyereket megpirítjuk, kis kockákra vágjuk. A levest a kenyérkockákkal és a megmosott, leszárított virágokkal együtt tálaljuk.
Tipp: A levest zöldségalaplével is elkészítheted!