A krumplit megpucoljuk, majd vékony kockákra vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk. A petrezselyemzöld vastag szárrészét levágjuk, a maradékot felaprítjuk.
Az olajat felhevítjük, belerakjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a krumplit és a petrezselyem levágott, vastag részét, majd alaposan összekeverjük. Felöntjük a zöldségalaplével, majd ízlés szerint megszórjuk sóval és őrölt borssal, és puhára főzzük.
Közben blansírozzuk a maradék petrezselyemzöldet úgy, hogy kb. 1 percre forrásban lévő sós vízbe tesszük, majd leszűrjük, és rögtön jéghideg vízbe tesszük. Ezután leszűrjük, majd alaposan lecsepegtetjük. A levesbe tesszük, és botmixerrel pépesítjük.
Végül a leveshez keverjük a tejszínt, majd visszetesszük a tűzre, és állandó kevergetés mellett forráspontig melegítjük. Tálaláskor a krémlevest tányérokba merjük, és úgy kínáljuk.
Megjegyzés
Én tettem a forró vízbe egy késhegynyi szódabikarbónát is, hogy szép zöld maradjon a petrezselyem színe.
Nem is gondolnánk, hogy a petrezselyemzöld felhasználásával egy mennyei krémlevest tudunk főzni. Pedig ez így van, és az elkészült leves nagyon finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.