Az tejszínes-petrezselymes szószban sült újkrumpli elkészítéséhez a burgonyát megmossuk, majd egy tiszta szivacs dörzsi felével ledörzsöljük a vékony héját. A nagyobb darabokat kisebbekre vágjuk, a kisebbeket pedig egyben hagyjuk. A krumplikat forrásban lévő sós vízbe tesszük 10 percre főni.
Közben elkészítjük a petrezselymes szószt: egy serpenyőben a vajat hevítünk, beletesszük a megmosott, apróra vágott petrezselymet, és kb. fél perc múlva hozzátesszük a keményítőt, simára keverjük, majd hozzáöntjük a főzőtejszínt. Sózzuk és borsozzuk, és addig keverjük, amíg épp felforr, majd elzárjuk alatta a gázt.
A krumplit leszűrjük, majd egy sütőtálba vagy tepsibe tesszük, és ráöntjük a szószt. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük, akkor jó, ha már bugyog a szósz. A végén magasabb lángon kicsit megpirítjuk. Frissen sültek mellé csodálatos köret.
Megjegyzés
Ezzel a szósszal a krumpli igazán különleges párost alkot, ízletes étel, melegen megsózva kínáljuk. Főleg a szárazabb húsok remek kiegészítője lehet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.