A karalábék kisebb leveleit leszedegetjük, megmossuk és felvágjuk. A karalábékat megpucoljuk, majd kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. Felaprítjuk a póréhagymát, majd egy nagyobb lábasban a hagymát és a karalábét kicsit megdinszteljük, sóval, borssal, 1 csipetnyi borsikafűvel ízesítjük, közben kavargatjuk, majd felöntjük 1 liter vízzel, valamint beletesszük a paprikát és a paradicsomot.
Amíg felforr a víz, elkészítjük a húsgombócokat. Egy edényben jól összedolgozzuk a darált húst a zöld fokhagymaszárral, a rizzsel, valamint sóval, borssal, 1 csipetnyi borsikafűvel, pirospaprikával és a petrezselyemmel. A kész masszából nedves kézzel kis (1,5-2 cm átmérőjű) gombócokat formázunk.
A gombócokat belerakjuk a levesbe, majd a felvágott karalábélevelet is hozzáadjuk. Alacsony lángon főzzük, amíg a gombócok teljesen megfőnek, illetve a karalábé is megpuhul. Időnként megkavarjuk.
A tejfölből a liszttel habarást készítünk, majd felengedjük a tejszínnel, és hozzáadjuk a leveshez. Hagyjuk még pár percig rotyogni, majd szükség szerint utánaízesítünk.
Megjegyzés
Nagyon jó egytálétel, a legfinomabb tavasszal, amikor még zsenge a karalábé. A csombor (borsikafű) remek ízt kölcsönöz neki. A rizst helyettesíthetjük akár zabpehellyel is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.