Elkészítés: Az omlós tésztához valókat géppel összedolgozom, és fóliába csomagolva 24 órát hűtőben kifagyasztom.
Másnap lisztezett deszkán 3 mm vastag lapra kinyújtom, 7-8 cm átmérőjű korongokat vágok, és a formákba fektetve belenyomkodom, a túllógó részt levágom. Villával megszurkálom, és vaksütéssel elősütöm őket.
A töltelékhez felforrósítok 2 evőkanál vajat, és mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve világosra pirítom a fenyőmagot benne. Egy lábasban felolvasztom a maradék vajat, és félreteszem. Összekeverem a fenyőmagot, a mandulát és a cukrot. Egyenként hozzáadom a tojásokat, és mindig csak akkor adom hozzá a következőt, ha az előzővel már alaposan összedolgoztam. Én géppel készítem, mert sokkal könnyebb. Habos, sűrű krémet kapok. Lazán hozzáadom, a keményítőt és a sót, végül a kihűlt olvasztott vajat.
A masszát a kihűlt tortákba töltöm, és 190 fokos sütőben addig sütöm, míg a töltelék pirulni kezd. Kiveszem a sütőből, megszórom a fenyőmaggal, és 160 fokon 15-20 percig készre sütöm.
Végül kiemelem a tortácskákat, kiveszem a formából. Kihűtöm, megszórom porcukorral, és így kínálom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.