Elkészítés: Fűszeres kenyértésztát dagasztok. Kb. 1 óráig kelesztem. Majd öklömnyi darabokat szép kör alakúra és ujjnyi vastagra nyújtok. Hagyom pihenni negyed órát.
Előmelegített sütőben hirtelen nagy lángon megsütöm. Így felpúposodik a közepe. Kb. 15-20 perc alatt szépen megsül, de még elég puha ahhoz, hogy felvágjam a közepét.
Közben elkészítem a ragut. A szalonnát felkockázom, zsírjára pirítom. A hagymát apró kockára vágom, és megfonnyasztom rajta. Majd belerakom a darált húst, egy kicsit pirítom. Utána belerakom a gombát, egy kevés olívabogyót, babérlevelet, borókabogyót, borsot, sót. Felengedem 1-2 dl vízzel. Ha már majdnem kész, beleaprítom a friss fűszereket, a sűrített paradicsomot. Szépen összesül kb. 30-40 perc alatt. Ha kész, kiveszem a babért és a borókabogyót.
A félbevágott pitába belekanalazom a ragut. A tetejére morzsolom a kecskesajtot. Majd a pita tetejét meglocsolom szafttal, és meghintem zsályával, borssal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.