A cukrot 50 ml vízzel és a mézzel felforraljuk, majd lassú tűzön 3-4 percig főzzük.
Közben a zselatinport közepes méretű edényben feloldjuk a 3 evőkanálnyi vízzel. A cukros-mézes szirupból egy keveset a zselatinhoz adunk és habverővel jól elkeverjük.
Hozzáadjuk a színezéket és a maradék szirupot. Lassú fokozaton kezdjük keverni a habverővel kb. 6-8 percig, majd a maximális fokozatra kapcsolva keverjük még 1-2 percig. (A massza a keveréstől kifehéredik, és ragadós, nyúlós állagú lesz.)
1 literes jégkrémes dobozba tesszük majd a masszát, amelyhez méretre vágunk két sütőpapírt. Egyiket az aljára tesszük és kevés olajjal kikenjük. Ráöntjük a cukros masszát, majd a másik papírt is leolajozzuk, és ráhelyezzük a masszára.
3-4 órára hűtőbe tesszük. Ha a pillecukor jól összeállt, lehúzzuk róla a sütőpapírt és kockára vágjuk. Végül beleforgatjuk a porcukorral elkevert étkezési keményítőbe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.