Elkészítés: A meggyet lecsepegtetjük, levét felfogjuk. A margarint a cukorral, az olajjal, a vaníliás cukorral habosra keverjük, és egyenkét hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a krémbe szitáljuk, majd a tejszínnel gazdagítjuk. Ha túl lágy a tészta, adhatunk még hozzá kevés lisztet. Az egyik felét margarinnal kikent (26 cm átmérőjű) tortaformába símítjuk. A tészta másik felébe belekeverjük a nugátkrémet, és rásímítjuk a világos tésztára. Néhány szem meggyet félreteszünk, a többit a tésztára szórjuk. Előmelegített sütőben (175 fokon) 40-45 percig sütjük, majd rácsra téve kihűtjük.
5 dl tejszínt a vaníliás cukorral, a cukorral és a habfixálóval kemény habbá verünk. A túrót is kikeverjük, majd belekeverjük a tejszínhabot. A karimát a torta köré pattintjuk, és a túrós-tejszínes krémet elsímítjuk rajta. Hideg helyre állítjuk.
A befőttlevet vízzel 4 dl-re egészítjük ki. Felfőzzük a tortazselével, majd mikor hűlni kezd, ráöntjük a túrós krémre. Négy órára hűtőbe tesszük.
Eltávolítjuk a karimát, és a maradék felvert tejszínhabbal és meggyel kidíszítjük a tortát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.