A kandírozott hozzávalókat egy hőálló tálban összekeverjük a narancsvirágvízzel, majd rúdmixer segítségével beledolgozzuk a mandulát és a mézet. A kristálycukorból és 3 ek vízből közepes tűzön szirupot főzünk. Forrón a mandulás keverékre öntjük, és rúdmixerrel simára dolgozzuk kb. 2 perc alatt.
A mandulás masszát az ostyalapokra halmozzuk, letakarjuk sütőpapírral és sodrófával kb. 1,3 mm vastagra hengergetjük. Ezután a papírt eltávolítjuk, és a masszát szobahőmérsékleten száradni hagyjuk egy éjszakán át.
Egy közepes méretű tálban a tojásfehérjét a porcukorral sima, folyós mázzá verjük. Ha túl híg, adunk hozzá még egy kis cukrot, ha túl sűrű, akkor még egy kis tojásfehérjét. A tésztát éles késsel felvágjuk rombusz alakú darabokra. Kis spatula segítségével megkenjük a tetejüket a mázzal, és tepsibe téve szárítjuk a langyos sütőben kb. 5 percig. Végül kivesszük és teljesen kihűtjük. Légmentesen záródó dobozban kb. 1 hónapig eltartható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.