A piskóta:
A tojásokat szétválasztom, a sárgáját a cukorral habosra keverem, majd apránként hozzáadok 6 ek. langyos vizet. A fehérjét a sóval kemény habbá verem. Majd a kettőt óvatosan összedolgozom.
A lisztet, pudingport és a sütőport összekeverem és szitálva a tojásos masszához keverem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, és 150 fokos sütőbe tolom. Így sütöm 8-10 percig (attól függ mekkora a tepsi területe: ha nagy a tepsi, vékonyabb a tészta, akkor nyolc perc, ha kisebb a tepsi, vastagabb a tészta, akkor 10.)
Majd felveszem a sütő hőfokát 180 fokra. Ha vékonyabb a tésztám, még húsz, ha vastagabb, még 30 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy jó-e.
A gesztenyekrém elkészítése annyiból áll, hogy a hozzávalókat alaposan összekeverjük és gyakran kóstolgatjuk, hogy jó-e már... :).
A csokoládékrém:
A pudingot a tasakon szereplő leírás alapján készítjük el. 1 tasakra a standard 5 dl-es folyadékmennyiséget és 4 ek. cukrot számoltam. Annyi csak a különbség a pudingos tasak receptje és e között, hogy az 5 dl folyadék egy része tejszín.
A csokifirkához vízgőzön megolvasztjuk a csokoládét, egy kis olajjal lazítjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.