A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy kerek, kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájába reszeljük a citrom héját, majd a cukorral habosra keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojássárgáját.
Az átszitált és sütőporral elkevert lisztet kisebb adagokban a masszához keverjük (figyeljünk, hogy a habot már ne törjük össze).
A masszát a tortaformába öntjük, és a sütőbe tesszük. Ajtónyitogatás nélkül, 180 fokon, nagyjából 30-35 perc alatt megsütjük a tészta. Rácsra borítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez csomómentesre keverjük a lisztet 8 evőkanál tejjel. A maradék tejet és a porcukrot a tűzhelyre tesszük és felforraljuk. Forralás után lehúzzuk a tűzhelyről, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, és folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a lisztes keveréket, majd sűrű krémet főzünk belőle. Hagyjuk teljesen kihűlni, néha megkeverjük, így nem lesz bőrős a teteje.
A vajat alaposan kikeverjük. A cukrot felolvasztjuk 1,5 dl vízben, majd hozzáadjuk a gyümölcslikőrt. A mázhoz felforraljuk a vizet a cukorral, majd hozzáadjuk a kakaót, és folyamatosan keverve rövid ideig főzzük. Ezután hozzáadjuk a vajat, és kevergetve kihűtjük.
Végül összeállítjuk a tortát. Ehhez három részre szeleteljük a piskótát. A lapokat meglocsoljuk a likőrös vízzel. A kihűlt krémhez adjuk a habosra kevert vajat és a vaníliás cukrot. A lapokat a krémmel megkenve rétegezzük, végül a csokoládémázzal bevonjuk. Hagyjuk kicsit dermedni a hűtőben.
Megjegyzés
Nem mondom, hogy kalória szegény, viszont igazán különleges ízű torta.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.