Előkészítés: A rizst sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük és kihűtjük. A karalábét megtisztítjuk, megmossuk, kb. 1x1 cm-es kockákra vágjuk, majd sós vízben, amit a vajjal és a cukorral ízesítünk, félpuhára pároljuk, leszűrjük lecsepegtetjük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, felaprítjuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát, a fokhagymát. A darált húst összekeverjük sóval, borssal, a majoránnával, a hagymára öntjük, és kevergetve megpirítjuk. Levesszük a tűzről, és összekeverjük a rizzsel. Tűzálló tálat kivajazunk, beterítjük karalábékockával, befedjük rizses töltelékkel, majd ezt ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak. Úgy osszuk be, hogy a tetejére karalábé kerüljön. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Felverjük a tojásokat, belekeverjük a tejfölt, majd a tejet, gyengén megsózzuk, és leöntjük vele a rakott karalábét. A sütőben kb. 1 óra hosszat sütjük, kicsit pihentetjük, majd szeletelve tálaljuk.
Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 386 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.