Elkészítés: A rózsáira szedett karfiolt enyhén sós, zöldfűszeres vízben, fedő alatt puhára főzzük. A hagymát kevés olajon megpirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, összekeverjük a darált húst a mentalevéllel, borssal. Erős tűzön lepirítjuk. Ezután megsózzuk, fűszerezzük, felöntjük vörösborral, hozzáadjuk az őrölt fahéjt és a kisüvegnyi paradicsompürét. Közepes lángon elfőzzük a levét. Kiolajozott tepsibe lerakjuk a lecsöpögtetett karfiol felét-kétharmadát. Rásimítjuk a darált húsos ragut. Lefedjük a maradék karfiollal. A tejfölökben kicsi sóval simára keverünk egy evőkanál lisztet, beletesszük két tojás sárgáját, majd a felvert fehérjét, a reszelt sajtot és 1 evőkanál olajat. Jól összedolgozzuk, és rásimítjuk a tepsiben lévő rakott karfiolra. Addig sütjük közepes lángon a sütőben, amíg aranysárgára pirul a teteje. Nagyon finom különlegesség.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.