Elkészítés: A rózsáira szedett karfiolt enyhén sós, zöldfűszeres vízben, fedő alatt puhára főzzük. A hagymát kevés olajon megpirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, összekeverjük a darált húst a mentalevéllel, borssal. Erős tűzön lepirítjuk. Ezután megsózzuk, fűszerezzük, felöntjük vörösborral, hozzáadjuk az őrölt fahéjt és a kisüvegnyi paradicsompürét. Közepes lángon elfőzzük a levét. Kiolajozott tepsibe lerakjuk a lecsöpögtetett karfiol felét-kétharmadát. Rásimítjuk a darált húsos ragut. Lefedjük a maradék karfiollal. A tejfölökben kicsi sóval simára keverünk egy evőkanál lisztet, beletesszük két tojás sárgáját, majd a felvert fehérjét, a reszelt sajtot és 1 evőkanál olajat. Jól összedolgozzuk, és rásimítjuk a tepsiben lévő rakott karfiolra. Addig sütjük közepes lángon a sütőben, amíg aranysárgára pirul a teteje. Nagyon finom különlegesség.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.