A megtisztított karfiolt rózsáira bontjuk, megmossuk, a nagyobb rózsákat félbe és negyedbe vágjuk.
Sós vízben forrástól számított 3 percig főzzük, majd leszűrjük, és lecsepegtetjük.
Ha kihűlt, az összes karfiolrózsát lisztbe, majd tejjel elhabart tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Ezután bő, forró olajban kisütjük mindet. Főtt rizs, vegyes saláta, sült krumpli illik mellé.
Megjegyzés
Nem szabad tovább főzni a karfiolt, mert nagyon megpuhul, és nem lehet panírozni. Hidegen is nagyon finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.