Elkészítés: A töltelékhez tisztítsunk meg minden zöldséget. A hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel. A padlizsánt, a cukkinit és a paprikát kisméretű kockákra vágjuk fel (5x5 mm). A mozarellát is vágjuk apró kockákra, a darabolt paradicsomot is érdemes egy vágódeszkán átvagdosni.
Egy nagyméretű serpenyőben hevítsünk olajat, ezen futassuk meg először az aprított hagymát és fokhagymát, majd ha a hagyma már kissé üveges, adjuk hozzá a kockázott zöldségeket, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett kb. 10 perc alatt pirítsuk meg. Ha már barnulnak, adjuk a zöldségekhez a paradicsompürét, és pirítsuk össze. Ezután hozzáönthetjük a darabolt konzerv paradicsomot. Ízesítsük friss kakukkfű leveleivel, alaposan sózzuk, borsozzuk, valamint az ízek kiegyensúlyozása végett egy csipet cukrot is adjunk hozzá. Pároljuk a fűszerekkel együtt a tölteléket további 5 percig, végül adjuk hozzá a tejszínt.
A tésztát lobogó, sós vízben főzzük al dentére, majd szűrjük le, és alaposan csöpögtessük le.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy tepsiben helyezzük egymás mellé sorban a megfőtt tésztakagylókat, és egy kanál segítségével töltsük meg a zöldséges töltelékkel. Szórjuk meg a tetejét a felkockázott vagy apróra tépdesett mozzarellával.
A sütő középső rácsán 15 perc alatt süssük aranybarnára.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.