Elkészítés: A rebarbarát megtisztítjuk és 1 cm-es kockákra vágjuk. A cukrot egy vastagfalú edényben karamellizáljuk, ha már aranyszínű, felöntjük a borral, összeforraljuk. 5 percig gyöngyöztetjük, amíg a karamelldarabok felolvadnak. A vanília kikapart magjainak felét, a vanília- és fahéjrudat a rebarbarával együtt a lábosba tesszük, és néhány perc alatt összeforraljuk. A megfőtt rebarbaradarabokat egy szűrővel kiemeljük, a maradék folyadékot kb. 5 perc alatt szirup sűrűségűre főzzük.
A krémhez a hűtött tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét és a sovány túrót a porcukorral,amaradék vaníliavelővel és a juharsziruppal csomómentesre keverjük, majd óvatosan összeforgatjuk a kemény habbá vert tejszínnel.
A kihűlt szirupból kivesszük a vanília- és a fahéjrudakat, visszakeverjük hozzá a rebarbarát.
A desszertet poharakba rétegezzük. Először a rebarbara, majd a mascarponés krém jön, a rétegek közé és a tetejére összemorzsolt amaretti kekszet szórunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.