Elkészítés: A hozzávalókat összekeverem, majd 1 órán át hagyom pihenni (mindegy hol - mondjuk ne 30 fokban, de alapvetően nem kell neki hűtő), majd 190 fokos sütőben sütöm, kb. fél centis tésztához nekem 15-18 perc kellett. Ha egy icipicit kiszárítjuk, akkor remekül megtartja akár a peremes, tál-szerű formát is, ahogy én készítettem. Ha kész, azonnal szedjük le róla a sütőpapírt (javaslom, azzal süssük!), és tegyük rácsra.
A krémhez a répát felszeletelem. A vajat lassú tűzön megolvasztom, beleteszem a répát, kb. 7-8 percig kevergetem benne, majd fogok egy tűzálló tálat, egy kanállal kiszedegetem a répákat (nem baj, ha vaj is jön velük), elegyengetem őket, majd a tetejükre szórom a mandulát, és beteszem a sütőbe 190 fokra 10 percre. (Figyeljük, nehogy megégjen a tetején a mandula, de ennyi idő alatt nem fog.) Akkor jó, ha a répák puhák már, a mandula meg kezd aranyos árnyalatot venni. Akkor kivesszük, és ha kissé kihűlt, mehet a turmixgépbe, hozzáadom a lábas alján megmaradt vajat, a banánt és a mazsolát. Összeturmixolom, megkóstolom, és még eldöntöm, kell-e bele a tejszín. Anélkül is nagyon finom. Remekül kiegészíti a kakaós tésztát!
A tetejére szerintem legjobban ananász illik, de vigyázzunk, ne áztassa el a krémet! Nekem csak mangóm volt itthon, de azzal is nagyon finom volt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.