Elkészítés:
1. A menta- és bazsalikomleveleket vágjuk nagyon apróra.
2. A paradicsomokat mártsuk pár percre zubogó forró vízbe, majd húzzuk le a héjukat, a húsúkat törjük össze.
3. Forrósítsuk meg az olívaolajat, tegyük bele a paradicsomot, és főzzük néhány percig. Adjunk hozzá ízlés szerint sót, valamint keverjük hozzá a ricottát, a bazsalikomot és a mentát is. Vegyük le a tűzről.
4. Főzzük a Barilla Rigatoni tésztát bő, sós vízben „al dente” keménységűre (azaz nem teljesen puhára), majd szűrés után keverjük össze a szósszal. Őrölt borssal és reszelt pecorinóval meghintve tálaljuk.
A Barilla Chef tippje:
Tegyünk félre pár bazsalikom és menta levelet, melyekkel díszíthetjük az ételt. A szószt főzés közben megcukrozhatjuk kicsit, hogy elvegye a paradicsom savas ízét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.