Elkészítés:
1. A menta- és bazsalikomleveleket vágjuk nagyon apróra.
2. A paradicsomokat mártsuk pár percre zubogó forró vízbe, majd húzzuk le a héjukat, a húsúkat törjük össze.
3. Forrósítsuk meg az olívaolajat, tegyük bele a paradicsomot, és főzzük néhány percig. Adjunk hozzá ízlés szerint sót, valamint keverjük hozzá a ricottát, a bazsalikomot és a mentát is. Vegyük le a tűzről.
4. Főzzük a Barilla Rigatoni tésztát bő, sós vízben „al dente” keménységűre (azaz nem teljesen puhára), majd szűrés után keverjük össze a szósszal. Őrölt borssal és reszelt pecorinóval meghintve tálaljuk.
A Barilla Chef tippje:
Tegyünk félre pár bazsalikom és menta levelet, melyekkel díszíthetjük az ételt. A szószt főzés közben megcukrozhatjuk kicsit, hogy elvegye a paradicsom savas ízét.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.