Elkészítés: A rizst beleszórjuk egy nagy csészébe, és felöntjük annyi vízzel, hogy 1 ujjnyi magasan ellepje.
A húst és a májat apró kockákra vágjuk, majd ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel és a friss, apróra vágott kakukkfűvel. A megtisztított répát karikákra vágjuk, a paprikát pedig kockákra.
Az előzőleg beáztatott római tálat kikenjük olívaolajjal, a rizst elhelyezzük az alján és megsózzuk. Ezután rátesszük a fűszerezett húst és májat, ráhalmozzuk a répát, a paprikát, majd rátöltünk kb. 1,5 dl vizet, a fél citrom levét, végül rászórjuk az apróra vágott petrezselymet.
200 fokos sütőben 1 óráig sütjük. Ezután megforgatjuk az ételt, hogy jól összesüljön, majd fél óra múlva levesszük az edény tetejét, rászórjuk a reszelt sajtot, és még 10 percig sütjük, hogy a sajt megpiruljon a tetején.
Tálaláskor tejföllel kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.