Előkészítés: A zúzákat megtisztítjuk, kockára vágjuk, alaposan megmossuk, majd lecsepegtetjük. A hagymát, fokhagymát, sárgarépát megtisztítjuk. A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, a sárgarépát felkarikázzuk. A rizst átválogatjuk, megmossuk.
Elkészítés: A kuktából kivesszük a pároló betétet, beleöntjük az olajat, felforrósítjuk, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a zúzát, a fokhagymát és a sárgarépát. Megszórjuk pirospaprikával, sóval, őrölt borssal, a majoránnával, kb. fél dl vizet öntünk alá, jól összekeverjük, és pár percig forraljuk. Ezután hozzátesszük a rizst, és felöntjük dupla mennyiségű forró vízzel, mint a rizs mennyisége, (pl: 1 pohár rizshez - 2 pohár víz). Összekeverjük, rázárjuk a kukta fedelét, és a sípolástól számított kb. 20- 25 percig főzzük. A kuktát hideg vízzel lehűtjük vagy hagyjuk addig hűlni, amíg a nyomás megszűnik benne. Közben a petrezselymet megmossuk, apróra vágjuk, és a rizses zúzával tálaljuk.
2024.09.21.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.