Előkészítés: A zúzákat megtisztítjuk, kockára vágjuk, alaposan megmossuk, majd lecsepegtetjük. A hagymát, fokhagymát, sárgarépát megtisztítjuk. A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, a sárgarépát felkarikázzuk. A rizst átválogatjuk, megmossuk.
Elkészítés: A kuktából kivesszük a pároló betétet, beleöntjük az olajat, felforrósítjuk, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a zúzát, a fokhagymát és a sárgarépát. Megszórjuk pirospaprikával, sóval, őrölt borssal, a majoránnával, kb. fél dl vizet öntünk alá, jól összekeverjük, és pár percig forraljuk. Ezután hozzátesszük a rizst, és felöntjük dupla mennyiségű forró vízzel, mint a rizs mennyisége, (pl: 1 pohár rizshez - 2 pohár víz). Összekeverjük, rázárjuk a kukta fedelét, és a sípolástól számított kb. 20- 25 percig főzzük. A kuktát hideg vízzel lehűtjük vagy hagyjuk addig hűlni, amíg a nyomás megszűnik benne. Közben a petrezselymet megmossuk, apróra vágjuk, és a rizses zúzával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.