Egy vastag aljú edénybe tesszük a rizst, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Adunk hozzá 1 csipet sót.
Takarékra állítjuk, lefedjük, néha átkevergetjük. Ha beszívta a vizet, ráöntjük a tejet, ízesítjük a citromhéjjal és a vaníliás cukorral. Ha már majdnem teljesen puha a rizs (kb. 10 perc múlva), beletesszük a cukrot. Kb. 20-25 perc után, amikor a folyadékot a rizs teljesen felvette, levesszük a tűzről, hagyjuk hűlni.
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a citromhéjat, a vaníliás cukrot, és összedolgozzuk a kihűlt rizzsel. Óvatosan beledolgozzuk a tojások keményre vert habját.
Kizsírozott, zsemlemorzsával meghintett, közepes méretű tepsiben, 170 fokra előremelegített sütőben 35 perc alatt pirosra sütjük.
Pár csepp rumaromával ízesített sárgabaracklekvárral tálaltam, de nagyon finom vaníliasodóval, más pikáns ízű lekvárral vagy málnaszörppel is.
A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.