Elkészítés: Egy 3 dl-es bögrényi megmosott rizst felteszünk 3 dl vízben és 5 dkg teavajjal, lassan forraljuk, amíg magába szívja a vizet, ez kb. 12 perc. Majd mehet bele a tej, az ánizsmag, pici só, az aszalt gyümölcsök és a citromhéj. Lassan forraljuk, néha megkeverjük. Amikor már magába szívja a tej nagy részét, akkor elzárjuk alatta a lángot, lefedjük, és állni hagyjuk kb. 12 percig.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukrokkal, a rizsliszttel és a 10 dkg puha vajjal géppel jól kikeverjük, a fehérjét szintén kemény habbá verjük.
Egy tepsit kivajazunk és kevéske zsemlemorzsával meghintjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Mire ezzel mind megvagyunk, a tejberizsünk kellően lehűlt, így már bele lehet keverni a tojássárgájás-cukros keveréket, legvégül a fehérjehabot is. Az előkészített tepsibe öntjük, és a mellékelt kép szerint kiskanállal lekvárt pötyögtetünk bele. Mehet a sütőbe 30-35 percre, amíg szép barna nem lesz a teteje.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.