A mézet meglangyosítjuk beletesszük a vajat, a tojásokat, a porcukrot, a szódabikarbónát, a fűszereket és keverőgéppel habosra keverjük, közben hozzáadagoljuk a lisztet. A nehéz, ragadós masszát legalább fél napra a hűtőbe tesszük. (1-2 napot is kibír).
A hűtőből kivett tésztából meglisztezett deszkán 3 cipót formálunk, jól meggyúrjuk. A cipókat egyenként kinyújtjuk 3 mm vastagságra, majd kiszúrjuk a süteményeket. Vékonyan kiolajazott tepsibe tesszük és lekenjük tejfölös tojássárgával (1 tojássárgája+1 evőkanál tejföl keverékével). Ha dióbéllel szeretnéd díszíteni, akkor azt sütés előtt kell rátenni a kiszúrt tésztára, picit rányomni, és úgy tolni be a sütőbe. Előmelegített sütőben 170-180 fokon szép világossárga sütjük.
Amíg forró gyorsan átkenjük a tojássárga keverékkel, ettől lesz ragyogós.
Díszítéshez a tojásfehérjét alaposan kikeverjük a porcukorral, nylonzacskóba tesszük, amit tűvel kiszúrunk, vagy éles ollóval lecsípjük a csücskét és a mézeskalácsra mintákat nyomunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.