A tésztához a feldarabolt vajat robotgép gyúrópálcájának segítségével összedolgozzuk a porcukorral, 1 csipet sóval, a tojássárgájával és 1-2 ek rózsavízzel. Hozzáadjuk a lisztet, kézzel gyorsan simára gyúrjuk, majd cipóvá formázva folpakba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük 1 órára.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az átgyúrt tésztát kettéosztjuk, és enyhén lisztezett felületen mindkét részt 4 mm vastag lappá nyújtjuk. Kivágunk belőlük összesen 50 db 5 cm átmérőjű virágot, és minden második darab közepét kiszúrjuk. (A leeső részeket mindaddig összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk, amíg a tészta el nem fogy.) A linzereket az előmelegített sütő középső részében aranybarnára sütjük kb. 10 perc alatt, majd hűlni hagyjuk.
Közben a zselét felmelegítjük, majd langyosan kis habzsákba töltjük, és a tele virágok közepére nyomjuk. Ráhelyezzük a kivágott közepű virágokat, és finoman összenyomjuk. A maradék zselét elosztjuk a mélyedésekben. Végül a linzereket száradni hagyjuk 3 órán át.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.