- A lisztet a sütőporral, a sóval és a cukorral összekeverjük. Az élesztőt 1.5 dl meleg vízzel elkeverjük egy tálkában. A tojásokat a tejjel felverjük.
- Az élesztőt a lisztkeverékbe öntjük, majd hozzáadjuk a tejes tojást is. Kézi mixerrel addig dolgozzuk a tésztát, amíg sima nem lesz. Ezután fokozatosan hozzáadjuk a puha vajat, hogy végleg összeálljon a tészta. Lefedve, egy órát pihentetjük.
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztáról eltávolítjuk a konyharuhát (vagy, amivel lefedtük), és még 2-3 percig újra dolgozunk vele (ilyenkor egy kicsit összeesik). Egy 12 darabos sütiformát kikenünk és a tésztát beleöntjük. További 20 percig ebben pihentetjük, hogy megemelkedjen.
- Legalább 30-35 percig sütjük. Tálalás előtt 10 percig hűlni hagyjuk.
- A mázhoz felmelegítjük a rumot, hozzáadunk 2 deci vizet és a cukrot, kevergetve addig hagyjuk a serpenyőben, amíg viszonylag sűrű mázat nem kapunk. Ráöntjük a süteményekre, ha megdermedt tálalhatjuk!
ELRONTHATATLAN PISKÓTA (ALAPRECEPT) >>>
EGYSZERŰ PISKÓTATÉSZTA >>>