A tojásokat megsózzuk, majd hozzáöntünk 3 dl szénsavas ásványvizet és kézi habverővel összekeverjük. Ezután hozzászitáljuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Keverés közben, apránként adunk még hozzá annyi ásványvizet, hogy ne legyen se túl sűrű, se túl híg a tészta. Hozzáadjuk még a cukrot és az olajat, simára keverjük és hagyjuk legalább fél órát állni mielőtt hozzálátnánk a sütéshez.
A palacsintasütőt minden egyes palacsinta sütése előtt megkenjük egy kevés olajjal. A kisült palacsintákat üresen feltekerjük, majd felvágjuk kb. 1 cm-es csíkokra.
A mazsolát beáztatjuk a rumba, és legalább fél órát állni hagyjuk, hogy kellően magába szívja. Ezután szűrőbe tesszük és lecsepegtetjük. A darált diót összekeverjük a porcukorral, és egy csomag vaníliás cukorral, ezután hozzáadjuk a felcsíkozott palacsintát, és a mazsolát, majd alaposan összekeverjük.
A tojássárgához hozzáadjuk a maradék vaníliás cukrot, és a Hulalát (v. habtejszínt) majd simára keverjük. A tojások fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalanként hozzáadjuk a kristálycukrot. Ezután szintén kanalanként hozzáadjuk a lekvárt, és addig verjük tovább, amíg jó kemény habot kapunk.
A sütőformát kikenjük a margarinnal, majd beletesszük a palacsintás keveréket. Ezután egyenletesen rácsorgatjuk a tejszínes keveréket, majd rákanalazzuk a keményre felvert tojásfehérjét. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten sütjük 30-35 percig. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd ízlés szerint felvágjuk és úgy kínáljuk.
A diós és lekváros palacsinta helyett inkább készítsünk egy finom palacsintafelfújtat. Látványra lehet nem a legszebb, viszont az íze......Nálunk nagy sikere volt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.