A tésztához a liszteket egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, sót, a tojásokat, az olajat, és először kevés tejjel elkezdjük összekeverni, majd apránként adogatva a tejet és a szódavizet folyamatosan kevergetve, sima palacsintatésztává keverjük. A tésztát fél órát pihentetjük.
Az almákat megtisztítjuk, és kisebb szeletekre vágjuk. A vajon megpároljuk, közben hozzáadjuk a megmosott mazsolát, cukrot és a pálinkát. Mikor az alma megpárolódott hozzáadjuk a fahéjat és jól összekeverjük.
A tésztát a pihentetés után, pici olajjal kikent palacsinta sütőben egymás után kisütjük.
A karamellhez megolvasztjuk a cukrot, majd hozzákeverjük a vajat és jól egyneművé keverve, hozzáadjuk a tejet és addig forraljuk, míg teljesen sima nem lesz.
Tálaláskor a palacsintákra szórunk egy kanálnyi darált diót, ráteszünk egy kanálnyi párolt almát, elsimítjuk és négybe hajtva a tányérra tesszük, megszórjuk egy kevés porcukorral és ízlés szerint megcsorgatjuk a karamellel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.