Elkészítés: A tésztához a liszteket elkeverjük, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a cukrot és a sütőport, még egyszer elkeverjük, majd a tojással és a tejföllel egy közepesen lágy, nem ragadós és jól nyújtható tésztát gyúrunk.
A tésztát kettévesszük, az egyik darabot gáztepsi méretűre nyújtjuk, és a sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A lereszelt almát lecsöpögtetjük, de nem kell teljesen kinyomkodni a levét, mert nem fog elázni a tészta. Elkeverjük a cukorral és a fűszerekkel (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb, én szeretem, ha savanykás a töltelék), ráhalmozzuk az alsó lapra, majd a másik kinyújtott darabbal befedjük. A tetejét megszurkáljuk.
170 fokos sütőben megsütjük. 45-50 perc emlékeim szerint kell neki.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.