Elkészítés: A paradicsomok tetejéből egy kalapkát levágunk, és magvas belsejüket kiszedjük. A tojást villával
felverjük, a tejszínnel összekeverjük, és belemorzsoljuk a túrót. Sóval, őrölt borssal, bazsalikommal, ételízesítővel fűszerezzük, egy teáskanál mustárt is hozzákeverünk.
A trappista sajtot kis kockákra összevágjuk vagy durvára lereszeljük, a füstölt sajtot pedig apróra reszeljük.
Egy kevés vajon átforgatjuk a finomra vágott hagymát, rátesszük a gombát, sóval, zúzott fokhagymával fűszerezve addig keverjük, míg a leve elpárolog. Akkor hozzátesszük a tejszínes keveréket, majd a trappista sajtot, és megtöltjük vele a paradicsomokat.
Kivajazott tűzálló edénybe rakjuk, mindegyik tetejére vajdarabkát teszünk, és megszórjuk füstölt sajttal. Előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön kb. 10 percig sütjük, majd az utolsó 3 percre feltekerjük a fokozatot.
Pirítóssal tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.