Elkészítés: A paradicsomok tetejéből egy kalapkát levágunk, és magvas belsejüket kiszedjük. A tojást villával
felverjük, a tejszínnel összekeverjük, és belemorzsoljuk a túrót. Sóval, őrölt borssal, bazsalikommal, ételízesítővel fűszerezzük, egy teáskanál mustárt is hozzákeverünk.
A trappista sajtot kis kockákra összevágjuk vagy durvára lereszeljük, a füstölt sajtot pedig apróra reszeljük.
Egy kevés vajon átforgatjuk a finomra vágott hagymát, rátesszük a gombát, sóval, zúzott fokhagymával fűszerezve addig keverjük, míg a leve elpárolog. Akkor hozzátesszük a tejszínes keveréket, majd a trappista sajtot, és megtöltjük vele a paradicsomokat.
Kivajazott tűzálló edénybe rakjuk, mindegyik tetejére vajdarabkát teszünk, és megszórjuk füstölt sajttal. Előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön kb. 10 percig sütjük, majd az utolsó 3 percre feltekerjük a fokozatot.
Pirítóssal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.