Az tészta hozzávalóiból, közepesen kemény tésztát dagasztunk, jól kidolgozzuk, majd tiszta ruhával letakarva, langyos helyen, körülbelül 30 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Míg a tészta megkel, addig elkészítjük a sajtos-sonkakrémet. Ehhez a sonkát és a sajtot apróra vágjuk, és késes aprítóban összedaráljuk a szintén apróra vágott hagymával, a tejföllel és a mustárral. Miután ezzel megvagyunk, kóstolás után, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Miután a tészta megkelt, lisztezett munkalapon, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd kilenc egyenlő négyzetre vágjuk. Elosztjuk rajtuk a sonkakrémet, úgy, hogy a szélüknél fél-fél centit szabadon hagyunk, majd feltekerjük őket. Az aljukat lezárjuk, összenyomkodjuk és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, az aljába egy edényben vizet teszünk, hogy bepárásodjon a sütő (ettől szépen megnőnek majd a sütemények sülés közben). Letakarva újrakelesztjük a tekercseket, és mielőtt a sütőbe tennénk, a tetejüket egy felvert tojással lekenjük és magvakkal megszórjuk. Előmelegített sütőben, 190 fokon, 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Megjegyzés
Ezek a finom, szépséges, töltött rudak, hagyományos kenyértésztából készültek. Abból a tésztából, amiből általában, az egyszerű házi kenyeret készítem. A töltelék egészen megváltoztatta ezt a tésztát. Sokkal puhább, foszlósabb lett. Ez a töltelék pedig, egy sajtos-sonkakrém lett, kevés mustárral és tejföllel bolondítva. A tésztához a hozzávalókat a kenyérsütőgép üstjébe tettem, először az olajat, majd a langyos vizet, a sót és cukrot, majd a lisztet és a végén pedig az élesztőt. A gépet dagasztásra állítottam, majd miután a program jól összedolgozta a tésztát, hagytam azt a duplájára kelni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.