Elkészítés: Az uborkát hosszában vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és kb. 20 percet állni hagyjuk (azért, hogy tudjuk tekerni).
A fokhagymát összetörjük, a krémsajthoz keverjük, ezzel a krémmel kenjük meg az uborkaszeleteket. A kockára vágott feta sajtot és a félbevágott paradicsomot középre tesszük, és az uborkát rátekerjük, fogpiszkálóval összetűzzük. A fogpiszkálóra a vékony csíkokra vágott sonkát rátűzdeljük. Lapos tálra tesszük.
Az öntethez a fokhagymát meghámozzuk, összetörjük, a bazsalikomot leöblítjük, csíkokra vágjuk. A citrom felét lereszeljük, a másik feléből vékony csíkokat vágunk a díszítéshez. Az olajba tesszük a zúzott fokhagymát, a bazsalikomot, a reszelt citromhéjat, 3 evőkanál citromlét, összekeverjük és sóval, borssal ízesítjük. Az öntetet rácsepegtetjük az uborkatekercsekre, és a vékonyra vágott citromhéjjal megszórjuk.
Főtt tojással és zöldségekkel ízlés szerint díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.