A sárgabaraclekváros-túróspite tésztájához hideg vajat a liszttel elmorzsoljuk, utána pedig a porcukrot és a vaníliás cukrot is beledolgozzuk. Hozzáadjuk a szódabikarbónát, a reszelt citromhéjat és a tojássárgáját, majd tésztát gyúrunk belőle. (Fontos: ne melegedjen át! ) Minimum 30 percre hűtőbe tesszük.
Az áttört túrót a cukorral és citrommal kikeverjük. A sütőt előmelegítjük. A tésztát elfelezzük és a másik felét visszatesszük a hűtőbe. Kinyújtjuk téglalap formára és megszurkáljuk. Elősütjük kb. 7 percet és utána kivesszük a sütőből.
Megkenjük a lekvárral, majd elegyengetjük rajta a túrót. Kinyújtjuk a tészta másik felét és rátesszük. Lekenjük a megmaradt tojásfehérjével. 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Akkor vágjuk csak fel, amikor már kihűlt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.