A lisztet a cukorral, a sóval, az élesztővel összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a puha vajat, és a tejjel az egészet jól összedolgozzuk. Jó nyújtható tésztát gyúrunk. A tésztát elfelezzük, 22x33 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk. A sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A tojásfehérjéket a cukrokkal keményre verjük, majd a túróval krémesre keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a jól megmosott citrom reszelt héját és a mazsolát is.
A tölteléket a tésztára öntjük, elsimítjuk, és a másik tésztalappal beborítjuk. A tetejét villával megszurkáljuk, majd a felvert tojással lekenjük.
1 órát letakarva kelesztjük, közben még kétszer lekenjük tojássárgájával, és egy kis tortavillával csíkokat húzunk a tetejére. 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt, szép aranybarnára sütjük.
Megjegyzés
Mennyei habos –túrós töltelékkel készítettem ezt a finom, omlós pitét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.