Elkészítés: A savanyúkáposztát bő vízben átöblítjük, kinyomkodjuk.
Kevés zsiradékban a vöröshagymát megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a káposztát. Beletesszük a füstölt húst, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, fűszerezzük egész borssal, babérlevéllel, kevés köménnyel, és addig főzzük takarékon, amíg a füstölt hús kezd puhulni. (A sóval vigyázzunk, mert a füstölt hús sós, ráérünk a végén utána sózni.)
Közben a rizst megpároljuk, a vöröshagymát a fokhagymával megdinszteljük, a gombóchoz a masszát a fenti hozzávalókkal összeállítjuk. Vizes kézzel közepes méretű gombócokat formálunk, és a káposzta tetejére rakosgatjuk, újabb fél órát főzzük, majd a gombócokat kiszedjük, félretesszük.
Közben vékony rántást készítünk kevés zsírból és lisztből, kevés vízzel felengedve a káposztához adjuk. Megkóstoljuk, ízlesítjük. (A rántás és egy pici cukor lágyítja az ízeket, az ételt tartalmasabbá teszi.) Ízlés szerinti tejföllel gazdagítjuk.
Visszahelyezzük a káposztára a húsgombócokat, kicsit összeforraljuk, majd kenyérrel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.