Előkészítés: A lencsét előző este beáztatjuk hideg vízbe. Másnap apróra felkockázzuk a szalonnát. A hagymát, a fokhagymát és a zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát finomra vágjuk, a leveszöldséget és a pórét vékonyan felkarikázzuk, a zellerzöldjét felaprózzuk. Teatojásba zárjuk a fokhagymát, a szegfűszeget és 15-20 szem borsot.
Elkészítés: A szalonnát megpirítjuk, zsírjában megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a leveszöldséget, a pórét és zellerzöldjét, néhány percig erős tűzön pirítjuk. Hozzáadjuk a lencsét, a babérlevelet, a teatojást, ízlés szerint sót és annyi vizet, hogy jócskán ellepje. Fedő alatt, lassú forralással 15 percig, félpuhára főzzük. Közben meghámozzuk és kisebb kockákra vágjuk a burgonyát, a levesbe tesszük, és az egészet puhára főzzük. A virslit 5 cm-es darabokra aprózzuk, a virslidarabok két végét keresztben bevágjuk. Elkeverjük a rizslisztet a tejfölben, behabarjuk vele a levest, összeforraljuk (5 perc). Kidobjuk a babérlevelet és a teatojás tartalmát, a leveshez adjuk a virslit, és további 5 percig főzzük. Ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk, citromlével savanyíthatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.