Elkészítés: A sertéskroketthez a burgonyákat megpucolom, apró kockákra vágom, sós vízben megfőzöm, a főzővizet leöntöm róla és összetöröm, majd hagyom hűlni.
Egy nagyobb tálban összekeverem a darált húst a reszelt hagymákkal, a tojással, az áttört burgonyával. Fűszerezem ízlés szerint, összegyúrom, majd kisebb gombócokat formálok, amiket hengerré sodrok és meghempergetem zsemlemorzsában.
Bő, forró olajban kisütöm.
A franciasalátához a zöldséget megfőzöm sós vízben, a kockára vágott burgonyát egy kicsit később rakom a főzővízbe. Ha megfőtt, leszűröm, és hagyom kihűlni, majd összekeverem a tartármártással.
A tartármártáshoz a tejfölt, a majonézt, ízlés szerinti mustárt, sót, cukrot, almaecetet és 1 kis kanálnyi balzsamecetet összekeverek, meghintem borssal, majd belekockázom a megpucolt almákat és a csemegeuborkát is. A lilahagymát egészen apró kockákra vágom, és ezt is hozzáadom a mártáshoz.
Salátalevélen tálalom a franciasalátát a kisült sertéskrokettekkel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.