Elkészítés: A sertéskroketthez a burgonyákat megpucolom, apró kockákra vágom, sós vízben megfőzöm, a főzővizet leöntöm róla és összetöröm, majd hagyom hűlni.
Egy nagyobb tálban összekeverem a darált húst a reszelt hagymákkal, a tojással, az áttört burgonyával. Fűszerezem ízlés szerint, összegyúrom, majd kisebb gombócokat formálok, amiket hengerré sodrok és meghempergetem zsemlemorzsában.
Bő, forró olajban kisütöm.
A franciasalátához a zöldséget megfőzöm sós vízben, a kockára vágott burgonyát egy kicsit később rakom a főzővízbe. Ha megfőtt, leszűröm, és hagyom kihűlni, majd összekeverem a tartármártással.
A tartármártáshoz a tejfölt, a majonézt, ízlés szerinti mustárt, sót, cukrot, almaecetet és 1 kis kanálnyi balzsamecetet összekeverek, meghintem borssal, majd belekockázom a megpucolt almákat és a csemegeuborkát is. A lilahagymát egészen apró kockákra vágom, és ezt is hozzáadom a mártáshoz.
Salátalevélen tálalom a franciasalátát a kisült sertéskrokettekkel.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.