Másnap felaprítjuk a hagymát, a húst nagyobb kockákra vágjuk a tojásokat nagyon alaposan megmossuk.
A főzőedényt feltesszük a tűzre. A forró zsírban üvegesre dinszteljük a hagymát, majd megszórjuk a pirospaprikával. Felengedjük 1,5 liter vízzel. Beletesszük a húst, és 1 órán át főzzük.
Hozzáadjuk a babot, majd sóval és fokhagymával ízesítjük. További fél órán át főzzük, majd beletesszük a tojásokat és a gerslit. Újabb fél órán át főzzük, közben óvatosan kevergetjük. Kivesszük a tojást, ha a hús már puha, azt is. Pótoljuk a vizet, ha kell, nehogy túl sűrű legyen.
A tojásokat megtisztítjuk, negyedeljük. Mély cserép vagy jénai tálba adagoljuk az összekevert sóletet, és a szélére rakjuk a tojáscikkeket.
Megjegyzés
Főzés közben nem keverjük, legfeljebb hirtelen megforgatjuk a lábost, a főzés alatt az étel teteje csak mozoghat, nem forrhat. Az összekeverés kíméletes legyen, ne törjük össze se a babot, se a húst. A receptet Merckle József küldte. Köszönjük!
Fotó AS
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.