A babot beáztatjuk egy éjszakára, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. A füstölt húst 1 órára hideg vízbe áztatjuk, majd feldaraboljuk.
Egy hőálló edényt kikenünk zsírral, és megszórjuk pirospaprikával. A bab felét elterítjük benne, és rászórunk 1 marék árpagyöngyöt, majd rátesszük a hús felét. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk.
Beterítjük a bab másik felével, majd a maradék gerslivel, a hússal és a kocára vágott vöröshagymával. A fokhagymagerezdeket nagyobb darabokra vágva a rétegek közé dugdossuk, majd beletesszük a babérlevelet.
A tojásokat nagyon alaposan megmossuk ecetes vízben, majd belenyomkodjuk, hogy elmerüljenek a babban. Ezután felöntjük annyi hideg vízzel, amennyi ellepi. Lefedjük, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
Amikor felforrt, mérsékeljük a hőfokot 160 fokra, majd kb. 2 órán keresztül sütjük, amíg a hús és a bab is megpuhul (ha szükséges, közben pótoljuk az elfőtt nedvességet).
Tálalás előtt kivesszük a tojásokat, megpucoljuk, és félbevágjuk. Ezzel kínáljuk a sóletet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.