Előkészítés:
A babot előző este beáztatjuk. A libacombokat kb. fél óra hosszat langyos vízbe áztatjuk, nehogy túl sósak legyenek. Az árpagyöngyöt megmossuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A tojásokat megmossuk.
Elkészítés: A babot leszűrjük, fazékba tesszük. Hozzáadjuk az árpagyöngyöt, a libazsírt, a hagymát, a fokhagymát, megszórjuk a liszttel, a pirospaprikával, őrölt borssal. Felöntjük kb. 1,5 l hideg vízzel, jól összekeverjük és felforraljuk. A libacombokat és a tojásokat is a felforralt babhoz tesszük. Felöntjük még annyi vízzel - ha szükséges -, hogy kb. 2 cm-re ellepje. Ezután a fazekat alufóliával lefedjük, és a fedővel leszorítjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) kapcsoljuk. Betesszük a fazekat, és kb. 4 óra hosszat egyenletesen pároljuk. Amikor elkészült, a húst kivesszük, feldaraboljuk. A tojásokat megtisztítjuk és kettévágjuk. A babot előmelegített tálra halmozzuk, tetejére tesszük a húst, a tojást, és forrón tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.