Előkészítés:
A babot előző este beáztatjuk. A libacombokat kb. fél óra hosszat langyos vízbe áztatjuk, nehogy túl sósak legyenek. Az árpagyöngyöt megmossuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A tojásokat megmossuk.
Elkészítés: A babot leszűrjük, fazékba tesszük. Hozzáadjuk az árpagyöngyöt, a libazsírt, a hagymát, a fokhagymát, megszórjuk a liszttel, a pirospaprikával, őrölt borssal. Felöntjük kb. 1,5 l hideg vízzel, jól összekeverjük és felforraljuk. A libacombokat és a tojásokat is a felforralt babhoz tesszük. Felöntjük még annyi vízzel - ha szükséges -, hogy kb. 2 cm-re ellepje. Ezután a fazekat alufóliával lefedjük, és a fedővel leszorítjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) kapcsoljuk. Betesszük a fazekat, és kb. 4 óra hosszat egyenletesen pároljuk. Amikor elkészült, a húst kivesszük, feldaraboljuk. A tojásokat megtisztítjuk és kettévágjuk. A babot előmelegített tálra halmozzuk, tetejére tesszük a húst, a tojást, és forrón tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.