Előkészítés: A gombóchoz a zsemlét apró kockára vágjuk. Finomra aprítjuk a sonkát, és összekeverjük a zsemlével. A tojást összekeverjük a felolvasztott vajjal, a zsemlemorzsával, a tejföllel, sóval és borssal ízesítjük. A sonkás keveréket hozzáadjuk, jól összekeverjük, és fél óráig duzzasztjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, felaprítjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, lerázzuk a vizet róla, és apróra vágjuk.
Elkészítés: Fazékban felforrósítjuk az olajat, és a hagymát üvegesre pirítjuk benne. Hozzáadjuk a zöldségeket, beleöntjük a fagyott borsót, és keveregetve néhány percig pároljuk. Megszórjuk a liszttel, 2-3 percig pirítjuk, majd felöntjük a sonkalével, megszórjuk csipetnyi borssal, és a forrástól számított kb. 10 percig lassú tűzön lefedve főzzük. A sonkás masszából apró gombócokat formázunk, a levesbe tesszük, és további 10 perc alatt készre főzzük. Megszórjuk a petrezselyemmel, és forrón tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 286 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.